Alumni

Kje so naši alumni danes

Alumni Oddelka za prevajalstvo se ob prevajanju raznovrstno udejstvujejo; zaposlujejo se v drugih gospodarskih panogah, prav tako pa so uspešni pri raziskovalnem delu. Delajo denimo v podjetjih in ustanovah kot so: Revoz, Pristop, STA, Coca-Cola, Hofer, razna ministrstva RS, ustanove EU, nevladne organizacije, Univerza v Ljubljani, Lux, RTV Slovenija, Prevajalska agencija Julija, Star, Iolar ipd. 

 

Uspehi naših alumnov

  • Prešernova nagrada Filozofske fakultete: Darja Fišer (2004), Simona Štavbar (2009), Andrej Lovšin (2011), Urban Šrimpf (2011)   
  • Nagrado Društva slovenskih književnih prevajalcev za mladega prevajalca 2011: Stana Anželj (spletna povezava)
  • Štipendija Škrabčeve ustanove 2014: Kaja Dobrovoljc in Urška Vranjek (spletna povezava)
  • Prešernova nagrada Filozofske fakultete: Kristijan Armeni (2014), Leon Tabor (2014)

Razno

V imenu tutorske ekipe Oddelka za prevajalstvo vas ponovno toplo vabimo na Jesenski prevajalski piknik, ki se bo tokrat odvil na Trnovskem Pristanu (Trnovski Plaži) v sredo, 29. oktobra, od 13.30 naprej. Dogodek je namenjen tako študentom (oddelčnim in tujim, sedanjim in nekdanjim) kot tudi profesorjem Oddelka. Pridite v čim večjem številu in s seboj prinesite kaj hrane in pijače.

Z lepimi pozdravi,

Ernest Alilović, Nika Ambrožič
Tutorja na Oddelku za prevajalstvo

 

Ostanite v stiku s svojim oddelkom in se pridružite skupini na Facebooku: tukaj. Za vsa vprašanja, pobude in predloge pišite na: urban.srimpf@ff.uni-lj.si