Film na Oddelku za prevajasltvo

Na oddelku smo v šolskem letu 2014/2015 ustanovili filmsko sekcijo, ker želimo pripomoči k boljšemu razumevanju tega neprecenljivega žanra, se o filmih pogovoriti in o projekcijah kaj več izvedeti ter se ob in od njih tudi česa naučiti. Ne nazadnje pa želimo ob filmski umetnosti tudi uživati. Filmska sekcija je namenjena študentom in zaposlenim Oddelka za prevajalstvo, seveda so dobrodošli tudi simpatizerji - ne samo Oddelka, temveč tudi kinematografije. Sodelovanje se ne konča zgolj z ogledom filma, ampak ste prisrčno vabljeni k aktivnemu udeleževanju, ki ga koordiniramo zlasti s pomočjo naše FB skupine. Delovanje sekcije vključuje: predstavitve filmov (trivia, kronološki ali duhovno-zgodovinski uvodi ali zaključki, recepcija in pomen filma ali režiserja itd.), sodelovanje pri sestavi sklopov in njihova osmislitev, debatiranje, obveščanje ostalih članov o aktualnih dogodkih (tudi izven in onkraj sekcije), skupne obiske Slovenske kinoteke in še kaj.

V zimskem semestru smo začeli lahkotno, z mjuziklom, v (po)letnem nadaljujemo manifestativno -- tako ali drugače -- in v skladu z našo stroko, saj je prihajajoči sklop naslovljen s "Film in jezik". V šolskem letu 2015/2016 nadeljujemo s filmi po izboru Programskega sveta, pri čemer bomo pokrili vse tri ne-materne jezike oddelka; začenjamo s francoščino. 

Vljudno vabljeni k sodelovanju; če imate še kakšno vprašanje ali bi želeli, da vas vključimo v FB skupino, se oglasite po e-pošti.

Lepo vas pozdravlja Programski svet Filmske sekcije

Ernest Alilovič (ernest.alilovic.@gmail.com)
Nikola Stojanović (nicollo100@gmail.com)
Urban Šrimpf (urban.srimpf@ff.uni-lj.si)