Program aktivnosti za letošnje leto

Dragi rekreativci in športniki, program za letošnje leto je nared; spodaj najdete vse sezname, dodatne informacije in pomagala. 

Prostor za vse debate pa najdete na spletišču.

V primeru dežja se pohodi s sobotnih terminov prestavijo na nedeljske, v najslabšem primeru pa na naslednji konec tedna. Vsi podatki o dolžini poti seveda veljajo za eno smer. :)

Navezali smo stike s športnim društvom KvadraTEK, pri katerem so aktivni tudi naši študentje. Če potrebujete pomoč pri uvajanju v tek ali ne veste, kako začeti, najdete kontaktne podatke na sledečem naslovu.

17. maj 2014 — Maraton treh src

Prijave možne do 1. 5. 2014 na tem naslovu

Skupinska prijava za ta maraton še ne bo možna, saj je rok za prijavo 10. april, to pa je zaradi pozne ustanovitve sekcije nekoliko prezgodaj.

24. maj 2014 — Pohod na Veliko planino

Na Veliko planino se bomo odpravili iz Stahovice, mimogrede pa se bomo ustavili tudi pri gotski cerkvi sv. Primoža nad Kamnikom, kjer nam bo dr. Gašper Cerkovnik z oddelka za umetnostno zgodovino predaval o zgodovini cerkve in njenih fresk. Vsi zainteresirani se prosim vpišite na seznam, dostopen na naslednji povezavi.

Čas: 3,5 ure hoje (pot ni zahtevna).

23. avgust — Pohod na Smrekovec

S pohodom na Smrekovec bomo nadaljevali našo letošnjo tematsko pot po Kamniško-Savinjskih Alpah, in sicer se bomo na ta 1577 metrov visoki vrh vulkanskega nastanka povzpeli od Andrejevega doma na Slemenu

O vrhu in vseh pravljičnih bitjih, ki živijo tam in naokrog, zlasti na Koroškem, nam bo vse povedala Nina Petek, mlada raziskovalka z oddelka za filozofijo, ki nas bo po sestopu s Smrekovca popeljala tudi v mežiški rudnik, skozi katerega se boste lahko podali peš, s kajakom ali pa z gorskim kolesom. Vse informacije o rudniku najdete na tej povezavi, vse zainteresirane pa naprošam, da se vpišejo na seznam na naslednji povezavi.

Čas: 3 ure hoje (pot ni zahtevna).

12. oktober 2014 — Pohod na Skuto

S sklepno turo, tik preden visoke vrhove pobeli sneg, bomo obiskali Skuto, 2532 metrov visoki vrh v Kamniško-Savinjskih Alpah. Nanjo se bomo povzpeli čez Kokrsko sedlo. Vsi zainteresirani se prosim vpišite na seznam na tej povezavi.

Čas: 6 ur hoje (pot je zahtevna).

26. oktober 2014 — Ljubljanski maraton

Na 19. Volkswagnovem ljubljanskem maratonu bomo že nastopili s skupinsko prijavo. Vsi interesenti se prosim vpišite na seznam, dostopen na tej povezavi.

Interni rok za prijavo je 1. avgust.