Športna sekcija – program 2016

9. april 2016 – pohod na Grmado

Športno leto bomo začeli z lažjim pohodom na Grmado (Polhograjsko hribovje). Uradni štart bo v Topolu (pri/v gostilni Dobnikar) ob 8.00. Do izhodišča je možnih več poti: lahko pridete peš od končne postaje mestnega avtobusa št. 5 (Podutik/Kačji log–Toško čelo–Topol); hodá je dobro uro in pol. Vsi navdušenci nad gorskim kolesarjenjem se lahko pripeljete po isti poti ali pa z medenske strani (Medno–Žlebe–Katarina nad Ljubljano; pot je izjemno lepa, a nekoliko strma), vsi cestni kolesarji pa bodisi iz Sore (precej strmo) bodisi iz Dobrove pri Polhovem Gradcu (tudi precej strmo).

- Osnovne informacije o poti: KLIK 

- Pot: zelo lahka; 1:15 hoje od Topola, 247 višinskih metrov

- Prijava na pohod/prevoz itd.: KLIK (prijava možna do 1. aprila 2016)

Veseli udeleženci pohoda na Grmado (2015).

14. maj 2016 – Pohod na Porezen (1630 m)

Odpravili se bomo na drugo najvišjo vzpetino Škofjeloškega hribovja, ki nudi izjemen razgled ter združuje primorski in gorenjski svet. Pod vrhom je na slabih 1590 metrih nadmorske višine planinska koča, kjer se bomo lahko okrepčali z vsem potrebnim in nepotrebnim. Na izhodišču – parkirišču pri planinski koči v Petrovem Brdu – se bomo dobili nekoliko pozneje (8.00), saj je pot kratka in povečini osojna, do izhodišča pa je tudi nekaj vožnje.

- Osnovne informacije o poti: KLIK

- Pot: lahka; 2:30 hoje; 459 višinskih metrov

- Prijava na pohod/prevoz itd.: KLIK (prijava možna do 5. maja 2016)

Razgled s Porezna.

5. junij 2016 – 3. tradicionalni pohod na Veliko planino

Na Veliko planino se bomo tokrat odpravili že tretjič, ponovno iz Stahovice, mimogrede pa se bomo ustavili tudi pri cerkvi sv. Primoža nad Kamnikom. Pri sosednjem gostišču se bomo okrepčali in se pogumno podali naprej. Pot je sicer lahka, a strma in tudi precej dolga, na koncu pa nas nagradi s pravljičnimi lesenimi hiškami, neverjetnim razgledom ter domačimi dobrotami. Ker je pot dolga, junijsko sonce pa neusmiljeno, se bomo v Stahovici dobili že ob 7.00. Dobimo se na prvem večjem parkirišču ob makadamski cesti, ko pri Calcitu skrenemo v hrib.

- Osnovne informacije o poti: KLIK

- Pot: lahka; 3:40 hoje od parkirišča v Stahovici, 1275 višinskih metrov

- Prijava na pohod/prevoz itd.: KLIK (prijava možna do 1. junija 2016)

Nasmejani obrazi po kislem mleku in ajdovih žgancih (2015).

9. julij 2015 – 3. tradicionalni poizpitni študentsko-profesorski turnir v odbojki na mivki

Konec izpitov in začetek počitnic – obenem pa tudi čas, ko se študentje in profesorji spopademo za večno slavo in prestižni Grošljev pokal na igrišču v Rožni dolini.

Člane ekip(e) profesorjev bomo zamolčali vse do turnirja, študente pa naprošamo, da kliknete TUKAJ in se vpišete. 

Za sodelovanje vam ni treba imeti ekipe, saj se te zelo dinamično oblikujejo na kraju samem.

17. september 2016 – Pohod na Begunjščico (2060 m)

Za pohodniški finale letošnje sezone se bomo povzpeli na Begunjščico, od koder se nam bo odprl prelep pogled karavanške sosede. Pot je tehnično pretežno nezahtevna, vendar je dolga – zato se bomo iz Ljubljane odpravili – najpozneje – ob 6.00. Na vrh se bomo odpravili čez Preval, vrnili pa se bomo čez Zelenico – ali pa ravno obratno.

- Osnovne informacije o poti: KLIK

- Pot: srednje zahtevna; 3:30 hoje od parkirišča na Ljubelju, 1002 višinska metra

- Prijava na pohod/prevoz itd.: KLIK (prijava možna do 10. septembra 2016)

Razgled z Begunjščice.

30. oktober 2016 – Ljubljanski maraton

Tudi letos bodo črno-bele FF-jevske majice preplavile ljubljanske ceste – z Ljubljanskim maratonom se tradicionalno sklene uradna tekmovalna sezona. Ker se moramo skupinsko prijaviti nekoliko prej in ker je to odličen način, da se prisilite v čimprejšnji trening, vas prosim, da se za nastop prijavite na tej POVEZAVI do 1. junija.

Prosim vas, da se ustrezno uvrstitite v kategorije, če boste pri treningu napredovali bistveno hitreje ali počasneje, kot ste pričakovali, lahko želeno razdaljo pozneje še vedno zamenjate. Del polmaratonske ekipe na Ljubljanskem maratonu 2015.

Del polmaratonske ekipe na Ljubljanskem maratonu 2015.